Nieuws
 • 14-04-2016 “VAL D’AKRAGAS” ...
 • 14-04-2016 Folklore Ensemb ...
 • 14-04-2016 Folk Dance Ense ...
 •  
   
  een realisatie in
  samenwerking met:

   
   
  dierooselaer.be  
  Spanje
  Grupo de Folklore Tradicional Aragones “Xinglar”
  Grupo de Folklore Tradicional Aragones “Xinglar”
  Zaragoza, Aragón

  De Aragonese folkloregroep “Xinglar” werd opgericht in 1989 en heeft als de doel de folklore van de regio op te sporen, te bestuderen en zo authentiek mogelijk te presenteren. Naast verschillende optredens organiseert “Xinglar” ook cursussen en lezingen met betrekking tot de Aragonese folklore.

  “Xinglar” organiseert binnenkort voor de 18e keer een internationaal folklorefestival. Maar één van de meest belangrijke facetten van deze vereniging is de solidariteit met achtergestelde groepen in de samenleving. Daarom worden in Aragón door hen verschillende liefdadigheidsacties op touw gezet om de minderbedeelden te ondersteunen.

  De zomerse klanken van “Xinglar” zijn meeslepend en aanstekelijk. De dansen nodigen uit om zelf mee te doen en dat weten ze maar al te goed…

  Grupo de Folklore Tradicional Aragones “Xinglar” komt voor de eerste keer naar Oostrozebeke. Hopelijk brengen ze de zomer mee.

  Zaragoza is de op vier na grootste stad van Spanje en is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en van de autonome regio Aragón. Zaragoza werd door de eeuwen heen overheersd door verschillende volken en culturen. Overal in de stad vind je monumenten en restanten van die verschillende culturen. Om de schoonheid van de stad terug op de kaart te zetten ging in 2008 de wereldtentoonstelling in Zaragoza door.

  Aragón is één van de 17 autonome regio’s van Spanje en ligt in het noordoosten van Spanje. Het heeft naast Zaragoza ook nog Huesca en Teruel als provincies.