Nieuws
 • 14-04-2016 “VAL D’AKRAGAS” ...
 • 14-04-2016 Folklore Ensemb ...
 • 14-04-2016 Folk Dance Ense ...
 •  
   
  een realisatie in
  samenwerking met:

   
   
  dierooselaer.be  
  Bulgarije
  “Dobrudja” Professional Folk Ensemble
  “Dobrudja” Professional Folk Ensemble
  Dobrich, Zuid-Dobrudja - Bulgarije

  “Dobrudja” Professional Folk Ensemble werd opgericht in 1954 en is één van de weinige professionele volkskunstensembles die Bulgarije nog resten. Zij presenteerden de weelderige Bulgaarse volkscultuur reeds in de meeste Europese landen en stonden geprogrammeerd op festivals in China en Rusland.

  Tijdens de 21e Wereldfolkloreade in 2007 was “Dobrudja” reeds te gast in Oostrozebeke. Dit ensemble werd toen op handen gedragen door het publiek. Op het podium is “Dobrudja” werkelijk adembenemend: een wervelwind! Tijdens het slotgala werden zij getrakteerd op een minutenlange staande ovatie. Het leek ons dan ook opportuun om dit ensemble nogmaals uit te nodigen naar de Wereldfolkloreade. Deze groep komt naar Oostrozebeke afgezakt met 35 personen. Pure klasse!

  Dobrudja, waaraan de groep zijn naam ontleedde, is een streek grenzend aan de Zwarte Zee. Het noordelijke deel behoort toe aan Roemenië, Zuid-Dobrudja is gelegen in het noordoosten van Bulgarije. De historische regio Zuid-Dobrudja, heeft twee belangrijke steden: Silistra en Dobrich.

  Dobrich telt een kleine 90.000 inwoners en is ongeveer een 30 kilometer verwijderd van de grillige kustlijn van de Zwarte Zee. Dobrich ligt 50 kilometer ten noorden van Varna.